ביום שבו נשבעתם אמונים זה לזו תחת חופת השמיים קבל עם ועדה, בטח לא חשבתם שיגיע היום שבו תמצאו את עצמכם עומדים על מדרגות הרבנות. העובדה שבחרתם להתגרש ושהאהבה ביניכם נגמרה אינה אומרת שגם התא המשפחתי כבר לא קיים, להיפך. התא המשפחתי נשאר. לכן חשוב מאוד ללמוד כיצד להתגרש נכון, תוך שחושבים עם הצד השני, כמו גם על הילדים המשותפים.
מה המילה "גירושין" אומרת לכם?
בכל הנוגע לגירושין יש המון דעות קדומות וקיימים מיתוסים רבים. לכן חשוב מאוד שתעצמו את העיניים לרגע ותנסו להבין כיצד אתם תופסים את המושג "גירושין". המציאות אינה חייבת להיות שחורה והגירושין לא חייבים להיות מכוערים. אל תסמכו על חצאי אמיתות. אינכם חייבים לפנות לבית הדין הרבני, אפשר לגשת לבית המשפט לענייני משפחה ולעבור תהליך גירושין אזרחי. כאשר בוחרים בערכאה כזו או אחרת יש לחשוב על נסיבות המקרה הספציפי שלכם ולפנות אל הערכאה לאחר ייעוץ עם איש מקצוע מתאים. פניה לעורך דין שייצג אתכם בהליך גירושין ויגיש עבורכם תביעת גירושין לבית המשפט (רבני/משפחה) זו הבחירה האוטומטית של הרבה מהזוגות. במקרה הזה כל צד שוכר עורך דין שיגן עליו, יבנה עבורו אסטרטגיה משפטית ויציג טיעונים בבית משפט שעל בסיסם, השופט הוא שיחליט מה נכון עבורכם, ההחלטה שתשפיע במידה ניכרת על העתיד שלכם.
הדרך האופטימלית להתגרש – גישור
אם אינכם רוצים שבית המשפט יחליט עבורכם, מבלי שתהיו שותפים להחלטה, ומבלי שתדעו מה העתיד צופן עד לפסק הדין, קל וחומר, אם תרצו לחסוך מעצמכם את הזמן הרב בבית המשפט, באפשרותכם לפנות לאפשרות חלופית שכיום צוברת יותר ויותר תאוצה והיא גישור גירושין. לפגישות הגישור אתם הולכים יחד, בוחרים לעצמכם את המגשר או המגשרת שילוו אתכם לאורך כל התהליך. מגשרים הם צד שלישי אובייקטיבי וניטרלי והם יעזרו לכם לגבש הסכמות לגבי כל הנושאים הרלוונטיים שנגזרים מהפרידה שלכם, בין היתר חלוקת נכסים, מזונות, הסדרי ראייה ועוד. תהליך הגישור אינו מתבצע בבית המשפט אלא במשרד ייעודי באווירה נעימה, חיובית, נינוחה, שמבוססת על הקשבה לשני הצדדים, והבנה מעמיקה של נסיבות המקרה הספציפי שלכם.
מה היתרונות של גישור לעומת בית משפט?
תהליך הגישור מתבצע בגובה העיניים ותוך הבנה של הצרכים שלכם ושל הילדים שלכם ולא מעמדה שיפוטית. המגשרים אינם מחליטים עבורכם אלא מגבשים יחד אתכם הסכם הוגן בכל אחד מהנושאים שמעסיקים את המשפחה שלכם. למעשה, אתם אלו שכותבים את פסק הדין, יחד עם המגשר/ת. במידה והמגשר גם עורך דין הוא ינסח את ההסכם שהגעתם אליו יחד ויפנה לבית המשפט כדי לקבל תוקף של פסק דין. כך אתם מבטיחים שאתם אלו שקובעים את עתידכם, ולא שופט שאינו מכיר אתכם ואת הצרכים הספציפיים שלכם. כמו כן תהליך הגישור הרבה יותר קצר, בעוד שהליך משפטי עלול לקחת זמן ולהגיע עד ל-4 שנים של סחבת משפטית, תהליך הגישור אורך כמה מפגשים בלבד ויעלה לכם הרבה פחות משכר טרחה לעורך דין. מבחינת התוצאות: ההסכם שהוחלט על ידכם יהיה בר תוקף, כאילו שהתנהל תהליך משפטי מתחילתו ועד סופו, ועם אותו פסק דין תוכלו לגשת ולקבל את הגט ולחסוך מעצמכם זמן יקר, כסף, תסכול ועוגמת נפש מיותרים.
לסיכום, רגע לפני מדרגות הרבנות כדאי ללמוד על כל האפשרויות שעומדות לרשותכם, כדי שתוכלו לבחור את הדרך הנכונה והטובה ביותר עבורכם. המגשרת ועורכת הדין הילה מאור (מומחית לתקשורת ויחסים) תשמח לעזור לכם לחיות בנפרד, אך לשמור על הביחד במקביל.